Lån uden renter

Et lån uden renter eller også kaldet et rentefrit lån er et lån, hvor du kun skal betale det antal penge tilbage, som du låner. Det er derfor et attraktivt lån som de fleste ønsker, og som er det mest optimale hvis man er i den situation at man skal låne penge. Det er med andre ord det lån, hvor man skal betale mindst muligt tilbage, netop fordi det kun er lånebeløbet, du skal tilbage betale.

billede af lån uden renter

Hvor kan jeg optage et lån uden renter?

Alle der ønsker eller er nødsaget til at optage et lån, ønsker at tage et lån uden renter. Et lån uden renter er dog ikke noget man finder alle vegne. Det er f.eks. ikke muligt, at optage et lån uden renter til fx realkreditlån eller banklån. Dette skyldes at det ofte er høje beløb som bliver lånt ud, og ved at pålægge renter er realkreditinstitutterne og bankerne mere sikre på at få sine penge igen, derudover tjener de penge på dit lån ved renter. Det giver derfor ikke mening for mange låneudbydere at lave et rentefrit lån, da de jo ikke tjener noget.

Der hvor du kan støde på lån uden renter er ofte i forretninger. Her tilbyder de fx at låne til en telefon, tv osv. Det vil sige de låneudbydere der tilbyder et lån uden renter bestemmer hvad lånet/pengene skal bruges til. Det betyder at du aldrig får pengene i hånden, men det gør forretningen. På den måde tjener forretningen penge på salget og udlåneren tjener på gebyrer. Gebyrerne kan variere fra udlåner til udlåner, og det er derfor en fordel at undersøge gebyrerne, inden du vælger at optage et lån. Gebyrer kan ofte ende i flere tusinde af kroner, som du skal betale tilbage. Du skal endvidere også være opmærksom på fx TV’et eller telefonens pris. Ofte er prisen dyrere, end hvis du ikke køber det over lån.

Der er også flere forskellige låneudbydere rundt omkring på nettet, der tilbyder at et rentefrit lån i op til 30 dage.
Dette kan være en fordel hvis du mangler at betale en regning, og du ved, at du får pengene til at betale lånet ud måneden efter. Hvis du ikke når at betale det ud inden for angivne tidsfrist, vil det resultere i utrolig høje renter og gebyrer.

 

billede af lån uden renter

Hvornår kan det anbefales at optage et lån uden renter?

Som nævnt tidligere er det ofte i forretninger, at man kan tage et lån uden renter til et produkt som forretningen bestemmer. Så hvis du står og mangler et fjernsyn, og ikke lige har lyst til at smide så mange penge på en gang, men du har et rådighedsbeløb hver måned til at afdrage, så kan det for nogen virke nemmere og mere uoverskueligt. Hvis det er tilfældet er det en fin måde at gøre det på, hvis gebyrerne og selve prisen vel og mærket ikke er for høje. Hvis du derimod står og gerne vil have et nyt TV, men ikke har råd, og heller ikke har et budget der kan klare at afdragene hver måned bør du overveje at lade være. Så med andre ord; aldrig lån mere end du kan betale tilbage, også selvom det er et rentefrit lån.