Warning: call_user_func_array() expects parameter 1 to be a valid callback, function 'wpb_admin_account' not found or invalid function name in /var/www/billigerenter.dk/public_html/wp-includes/class-wp-hook.php on line 298
Rentefradrag → har du et lån og betaler renter, så husk dit rentefradrag.

Rentefradrag

De fleste danskere optager et lån igennem deres levetid. Dette kunne blandt andet være et lån til bolig eller bil i form af et realkreditlån eller banklån. Når du optager et lån, så følger der en såkaldt rente med på lånet. En rente er et gebyr, som du skal betale for at få lov til at optage et lån og dermed låne pengene. En rente er med andre ord; en ekstra udgift, som kommer oveni det beløb, du ønsker at låne. Prisen på renter er altid udtrykt i procent og det kan være procent pr. måned, kvartal eller år.

Når du betaler renter på f.eks. et realkreditlån eller banklån, så har du mulighed for at betale mindre i skat, da du dermed får et rentefradrag.

Billede af rentefradrag

Hvad er et rentefradrag?

Et rentefradrag er som nævnt overstående et fradrag, som tillader dig at betale mindre i skat, når du har et lån og dermed betaler renter. SKAT medtager selv automatisk renteudgifterne i din årsopgørelse, og du behøver derfor ikke selv aktivt at gå ind og registrere, at du betaler renter for at få et rentefradrag. Dette fås automatisk for banklån, realkreditlån samt ved forbrugslån hos finansieringsselskaber.

Rentefradrag er et emne, som politikkerne i Danmark debatterer og diskuterer rigtig meget om, og med nuværende regering i spisen tyder det på, at rentefradraget vil blive lavere og falde med 1 procent hvert år frem til 2025. På nuværende tidspunkt og dermed i 2017 er rentedraget på 33,6 på under 50.000kr og 27,6 på over 50.000kr.

Dette betyder, at hvis du f.eks. har renteudgifter eller med andre ord betaler renter på ca. 1000 kr. i måneden, så er dit rentefradrag på 33,6 procent. Det betyder, at du kan trække 33,6 procent fra de 1000 kr., hvilket er 336 kr. Det betyder altså, at du i dette tilfælde skal betale 336 kr. mindre til skat og dermed har lidt flere penge mellem hænderne hver måned.

Billede af rentefradrag

Få rådgivning i rentefradrag

Som nævnt overstående, så medtager SKAT automatisk rentefradrag for henholdsvis banklån, realkreditlån og forbrugslån hos finansieringsselskaber.

Der kan dog være flere lån end de nævnte overstående, hvor du betaler renter og dermed også har mulighed for at få rentefradrag. Disse skal du selv ind og registrere hos SKAT i selvangivelsen i forbindelse med f.eks. årsopgørelsen. Der kan altså være en del penge at spare ved et fradrag eller med andre ord; flere penge til dig selv hver måned.

Renter og herunder rentefradrag kan for de fleste mennesker virke uoverskueligt og svært. Det er derfor en fordel at søge rådgivning hos en rådgiver.

En rådgiver kan hjælpe dig med at danne et overblik over dine samlede renteudgifter og herunder hjælpe dig med og sikre dig i, at du får det rigtige rentefradrag. Endvidere kan en rådgiver også hjælpe dig helt overordnet med at gennemgå f.eks. dit årsopgørelse og sikrer dig, at du har styr på din økonomi og får mest muligt udbytte ud af den.

Renter er som nævnt overstående penge, som du betaler for at få lov til at låne penge. Der findes flere forskellige lånetyper, hvor renter optræder i forskellige former. Herunder kan fast rente og variabel rente nævnes. Du kan læse nærmere om dette her. Disse lånetyper kan også have betydning i forhold til rentefradraget og din økonomi, og det kan derfor også godt betale sig at få rådgivning i dette. Du kan booke et gratis og uforpligtende møde hos en uvildig rådgiver her.

Til mødet har du mulighed for at finde ud af, hvordan en uvildig rådgiver kan hjælpe lige netop dig og din økonomi.