Warning: call_user_func_array() expects parameter 1 to be a valid callback, function 'wpb_admin_account' not found or invalid function name in /var/www/billigerenter.dk/public_html/wp-includes/class-wp-hook.php on line 298
Hvad koster det at låne til et hus? realkreditlån og banklån

Hvad koster det at låne til et hus?

Hvis du ønsker at købe dit eget hus, er det vigtigt, at dit hus er finansieret korrekt og på den bedst mulige måde. Men hvad koster det at låne til et hus?

Du kan typisk låne, af bankerne, op til 80% af dit kommende hus værdi som et realkreditlån. De sidste 20% af dit hus værdi kan fordele sig på f.eks. din egen opsparing eller et banklån.

Den 1. november 2015 blev der indført en bekendtgørelse for finanssektoren. Denne bekendtgørelse betyder for dig og andre boligkøbere, at du skal have en egenbetaling på 5% af dit kommende hus samlede pris. Derudover skal du selv betale omkostningerne der er og kan være forbundet med købet af dit kommende hus.

billede af hvad koster det at låne til et hus

Realkreditlånet

Realkreditlånet er som nævnt tidligere typisk det lån, der udgør op til 80% af lånet til dit kommende hus. Det er derfor en stor økonomisk beslutning, samt vigtigt at du vælger det rigtige realkreditinstitut samt den rigtige låneform.

Når du optager et realkreditlån er der to låneformer. Der er et fastforrentet lån eller et flexlån med kortere løbetid. Et fastforrentet lån har en løbetid på over 30 år med en fast rente, hvorimod et flexlån kan have en løbetid ned til 1 enkelt år og op til 5 år. Fordelen ved et flexlån er, at du kan få en lavere rente end med et fastforrentet lån. Den faste rente er typisk højere end renten ved et flexlån. Dog styres renten ved flexlånet af markedet, og renten kan derfor stige år efter år og ende med at blive dyrere.

Dette hænger endvidere, selvfølgelig, sammen med den tid dit lån strækker sig over. Hvis du ved, at du skal bo i dit kommende hus længere end 5 år, så er et fastforrentet lån det bedste. Det kan derimod være en fordel at udnytte de potentielt billigere renter ved flexlån, hvis du har planer om at sælge din bolig et par år efter.

Du kan vælge et afdragsfrit lån eller ej. Ved et afdragsfrit lån betaler du mindre til at starte, men skal betale mere senere hen. Det kan dog ikke anbefales at vælge et afdragsfrit lån, da det ofte resulterer i at man kommer til at bruge de ekstra penge, som man i princippet lader være med at betale til realkreditlånet.

Sammenlign bankerne

For de fleste danskere falder det naturligt at gå til deres nuværende bank, når de låne til at købe hus. Bankerne er i skarp konkurrence. Det er derfor en fordel at sammenligne priserne ved bankerne og spille dem ud mod hinanden. På den måde finder du det billigste sted at låne dine penge til dit hus. Der er i Danmark fem forskellige realkreditinstitutter, som samarbejder med de mange forskellige banker. Det kan derfor sagtens være, at det er billigere i en bank i forhold til en anden. Det kan derfor være en nødvendighed, at du skifter bank for at få de bedste priser. Prisen på realkreditlånet kan variere fra bank til bank, men også fra kunde til kunde. Dette skyldes at det også afhænger af hvilken låneform du vælger. Udregningen af prisen på dit realkreditlån skal laves af de forskellige banker, og derefter sammenlignes.

Banklånet

Når du har fundet den bank, der tilbyder dig det billigste realkreditlån, skal du undersøge banklånet. Realkreditlånet er som regel en del af en større pakke, som banken tilbyder hvor banklånet er inkluderet. Du skal derfor være opmærksom på dit banklån. Det nytter ikke noget, at du får et billigt realkreditlån, hvis du skal betale dyrere renter på dit banklån. Banklånet kan koste dig mellem 5-10% i renter, og er derfor noget dyrere i renter end realkreditlånet. Det er dermed vigtigt, at du får det bedste og billigste banklån. Hvis renterne og gebyrerne er høje, men at tilbuddet på dit realkreditlån er godt – så kan du forsøge at forhandle med din bank.

billede af hvad koster det at låne til et hus

Få hjælp til jagten på det bedste og billigste boliglån

Står du og skal købe hus, og virker det uoverskueligt at finde den bank der tilbyder dig det bedste realkreditlån og banklån? Fortvivl ikke – der er hjælp at hente. Du kan søge hjælp hos de enkelte bankers rådgivere. Som nævnt tidligere er banken en forretning, du kan derfor med fordel søge rådgivning af en uvildig finansiel rådgiver. En uvildig finansiel rådgiver kan hjælpe dig med, at skabe et overblik over de forskellige banker og lån. De kan sikre, at du får det bedste lån til dit huskøb. En uvildig finansiel rådgiver er 100 procent på din side og har derfor ikke bankens fortjeneste i baghovedet. De kan ligeledes forhandle med din bank for dig, og sætte dig i en stærk position overfor banken. Du kan derfor føle dig tryg og sikker ved en finansiel rådgiver ved din side. Pengerådgivning.dk kan tilbyde dig en gratis rådgivningstime. Den kan du læse meget mere om her.