Warning: call_user_func_array() expects parameter 1 to be a valid callback, function 'wpb_admin_account' not found or invalid function name in /var/www/billigerenter.dk/public_html/wp-includes/class-wp-hook.php on line 298
Kurser realkredit → Kursen på obligationer har betydning for dit realkreditlån

Kurser realkredit

Hvad vil det sige, at der er kurser på et realkreditlån?

Et realkreditlån er det lån, du optager i et realkreditinstitut med pant i fast ejendom. Et realkreditlån har direkte sammenhæng til obligationer. Obligationer er et værdipapir, der bliver udstedt af låntager. Långiveren køber obligationen og på den måde frigives der kapital til låntager. Obligationer er sammen med renter styret af markedet i form af udbud og efterspørgsel. Det vil med andre ord sige, at markedet bestemmer prisen på hvad det koster at låne og det er dermed også obligationsmarkedet, der bestemmer renten på dit realkreditlån.

Der findes flere forskellige lånetyper, når du skal optage et realkreditlån. Ydelsen på dit realkreditlån afhænger af, hvilken lånetype du har optaget, samt over hvor mange år du skal betale af på samt renter, bidrag og kursen på obligationerne bag lånet på optagelsestidspunktet. Kursen på en obligation er et udtryk for, hvad én obligation koster på et givent tidspunkt. Når du skal optage et realkreditlån til et finansiering af bolig, så vil der ofte udstedes mange obligationer. De forskellige kurser på realkreditlån kan du finde på de forskellige realkreditinstitutters hjemmesider.

billede af kurser realkredit

Forskellige lånetyper

Som nævnt ovenfor så afhænger ydelsen på dit realkreditlån af, hvilken lånetype du har optaget samt af kursen på obligationerne bag lånet på optagelsestidspunktet.

De to overordnede lånetyper for et realkreditlån er et lån med fast rente og lån med variabel rente. Når du som kunde ønsker at tage et realkreditlån i forbindelse med et boligkøb, er det vigtigt, at overveje samt gennemtænke de to lånetyper, før du vælger. Du kan læse mere om lånetyper her og boligfinansiering her. Valget af de to lånetyper handler om kroner og øre, men bestemt også om dine fremtidsplaner og markedets udvikling. Ved at vælge en fast rente kan du få en vis tryghed, netop fordi at du er sikret mod rentestigninger. Renten er historisk lav på nuværende tidpunkt, og netop derfor kan det være en fordel at vælge en variabel rente og dermed udnytte de lave renter. Ved valget af en variabel rente kan du dog ikke være sikker på, at markedet udvikler sig i en sådan retning, at renterne stiger, og du dermed får et dyrere lån.

Kursen på en obligation, altså prisen på én obligation, kan også ændre sig i takt med markedet. Jo lavere kursen er på en obligation, jo billigere er dit lån og dermed også dyrere, hvis kursen er højere. Kursen på dit realkreditlån fastlægges på det tidspunkt obligationen købes, som f.eks. når du låner for at købe en bolig. Hvis markedsrenten falder, vil kursen på den købte obligation stige.

billede af kurser realkredit1

Søg rådgivning om kurser på realkreditlån

Det kan virke uoverskueligt og svært for den almindelige dansker at gennemskue de mange sammenhænge, der er mellem et realkreditlån til obligationskurser, renter osv. Det kan i den forbindelse være en fordel at søge professional rådgivning. Ved at få rådgivning kan du blive informeret om priserne på markedet herunder prisen på renter og obligationer. Når du kender priserne er det nemmere at beslutte, hvilken lånetype der er bedst til dig og din økonomi. Dette kan rådgiveren endvidere også hjælpe dig med.