Warning: call_user_func_array() expects parameter 1 to be a valid callback, function 'wpb_admin_account' not found or invalid function name in /var/www/billigerenter.dk/public_html/wp-includes/class-wp-hook.php on line 298
Opsparing rente? → Få den bedste rådgivning her

Opsparing rente

Opsparingskonto – hvilken skal du vælge?

Det er altid dejligt at have lidt ekstra penge på lommen – derfor vælger mange danskere at oprette en opsparingskonto. Når man vil oprette en opsparingskonto, gælder det om at placere sine penge, så man får den bedste opsparings rente som muligt. Der findes flere forskellige typer af opsparingskonti, hvor renten varierer. Du kan for eksempel vælge at sætte dine penge ind på en almindelig indlånskonto, en højrentekonto eller en aftalekonto. Herunder kan du læse, hvad du skal være opmærksom på ved de forskellige muligheder.

Indlånskonto som opsparingskonto

Der er flere ting, du skal være opmærksom på, hvis du vælger at placere dine penge på en almindelig indlånskonto. Når dine penge placeres på en almindelig indlånskonto, er der ingen binding, og du kan derfor til hver en tid hæve dine penge på anfordring. Pengeinstitutter giver i øjeblikket ingen rente på indlån på anfordringsmidler, fordi det generelle renteniveau i Danmark er lavt, og pengeinstitutterne skal betale for at have indlån i Nationalbanken.

Den klare fordel ved at vælge en indlånskonto som opsparingskonto er, at der ingen binding er. Du har altså fuld kontrol over dine penge, og du kan hæve dem, når du vil.Ulempen ved at vælge en indlånskonto som opsparingskonto er, at der altid vil være en lav opsparings rente – i øjeblikket giver pengeinstitutterne slet ingen rente på penge placeret på en almindelig indlånskonto.

Højrente- eller aftalekonto

Hvis du vælger at placere dine penge på en højrentekonto eller en aftalekonto, er dine penge bundet. Det vil sige, at du ikke, uden lige, kan hæve dine penge, når du vil. Hvis du vælger at placere dine penge på en sådan konto, aftaler du en bindingsperiode med dit pengeinstitut. Inden for denne bindingsperiode kan du kun hæve penge fra din konto, hvis du betaler for det. Du har altså ikke fuld kontrol over dine egne penge.

Renten på en højrente- eller aftalekonto er højere end på en almindelig indlånskonto. Dette skyldes selvsagt, at du binder dine penge. Fordelen ved at placere dine penge på en konto med binding er altså, at du opnår en højere rente, og du får derfor mere ud af dine penge. Ulempen ved at vælge en konto med binding er omvendt, at dine penge er bundet. Hvis du pludselig har brug for dine likvider, kan du ikke hæve dem uden at betale gebyr herfor.

billede af opsparing rente

Opsparing rente?

Uanset om du vælger at placere dine penge på en konto med eller uden binding, er der flere ting, du skal overveje. Du skal huske, at du altid skal betale skat af dine renteindtægter. Derfor er det vigtigt at overveje renteniveauet contra krav til binding. Den bedste rente på likvider opnås typisk ved at afdrage på lån med højere rente.

Du skal være opmærksom på, at indskydergarantien dækker op til 750.000 kr. pr. person pr. pengeinstitut. Ved større opsparinger er det derfor en ide at overveje, om dine midler skal placeres i flere forskellige pengeinstitutter, eller om de måske skal investeres i værdipapirer eller lignende.