Warning: call_user_func_array() expects parameter 1 to be a valid callback, function 'wpb_admin_account' not found or invalid function name in /var/www/billigerenter.dk/public_html/wp-includes/class-wp-hook.php on line 298
Realkreditrådgivning. Der findes flere forskellige lånetyper af et realkreditlån.

Realkreditrådgivning

Et realkreditlån udgør, for de fleste, den største del af finansieringen ved et boligkøb. Du kan typisk låne op til 80 procent af boligens værdi. De sidste 20 procent af boligens værdi skal finansieres af egen opsparing eller et banklån. Det skal dog tilføjes, at du som minimum skal lægge 5 procent af boligens værdi i udbetaling. Du kan læse mere om, hvordan et boligkøb kan finansieres og hvad det koster at låne til et hus her.

Realkreditlånet udgør som nævnt 80 procent af boligens værdi. Det er derfor vigtigt, at det er finansieret korrekt og på den bedste mulige måde for dig.

billede af realkreditrådgivning

Flere typer af realkreditlån

Et realkreditlån kan optages i flere forskellige lånetyper. Alle lånetyper har fordele og ulemper, og man kan derfor ikke sige, at den ene lånetype er bedre end den anden. Der vil dog være en lånetype der er bedre til lige netop dig og din økonomi.

Den første lånetype er et fastforrentet lån. Det fastforrentede lån er det traditionelle lån, hvor løbetiden er på op til 30 år med en fast rente. En fordel ved et fastforrentet lån er, at din rente og dermed dine udgifter til boligen er faste hver måned. På den måde kender du dine udgifter, og dit lån bliver ikke påvirket af f.eks. renteændringer. Dette giver en form for sikkerhed for de fleste. Ulempen er dog, at renten, ofte ved et fastforrentet lån, er højere. Der kan med andre ord siges, at du betaler for den sikkerhed, du får ved et fastforrentet lån med en højere rente.

En anden lånetype er et tilspasningslån. Et tilpasningslån er et lån med kortere løbetid. Det kan have en løbetid helt ned til 1 enkelt år og op til 5. Renten på lånet ændres i takt med markedet. Dette gør, at du har muligheden for, at udnytte de potentielt billigere renter, der kan være. I og med at renten på et tilpasningslån styres af markedet, kan du også risikere, at renten stiger år efter år og dermed ende med at blive dyrere. Du ved derfor ikke præcist, hvad dine udgifter på din bolig er i fremtiden.

Den sidste lånetype vi vil berøre er en forholdsvis ny lånetype, kaldet hybridlån eller CITA lån. Den kan på nogle områder minde lidt om et tilpasningslån. Ved dette lån ændres din rente hvert halve år. Det vil sige, at du kan få en lav rente her og nu og et halvt år senere, får du en ny rente. Det skal tilføjes, at du løber en risiko ved denne låntype netop fordi, at lånet kan blive dyrere og dermed sværere at indfri på længere sigt.

billede af realkreditrådgivning

Få realkreditrådgivning

Det kan være svært at gennemskue, hvilken af de overstående lånetyper der er den bedste for dig. At vælge det rigtige realkreditlån er en stor beslutning som påvirker din økonomi i flere årtier, og det er derfor altafgørende at vælge det rigtige lån.

Det kan derfor være en fordel at søge realkreditrådgivning. Du kan søge rådgivning hos bankernes rådgivere. Her er det dog vigtigt, at have i baghovedet, at banken er en forretning. Bankens rådgivere er til dels sælgere som skal skabe profit til banken. Det er derfor en god idé, at søge realkreditrådgivning af en uvildig finansiel rådgiver. En uvildig finansiel rådgiver kan hjælpe dig med at skabe et overblik over realkreditlånet og de forskellige lånetyper. En uvildig finansiel rådgiver er 100 procent på din side og har ingen interesse i at sælge dig noget. En uvildig finansiel rådgiver kan sikre dig, at du får den lånetype, der er bedst til dig og din økonomi. Endvidere vil du kunne få rådgivning vedrørende de sidste 20 procent af finansieringen ved et boligkøb.

På hjemmesiden Pengeraadgivning.dk kan du læse mere samt booke et gratis møde med en uvildig finansiel rådgiver.