Warning: call_user_func_array() expects parameter 1 to be a valid callback, function 'wpb_admin_account' not found or invalid function name in /var/www/billigerenter.dk/public_html/wp-includes/class-wp-hook.php on line 298
Rente opsparing → Spar dine penge op gennem rente opsparing

Rente opsparing

Du kan spare dine penge op gennem rente opsparing

Vidste du, at du kan tjene penge på at spare op? Er du begyndt at spare op, skal du overveje, hvordan og hvorhenne du sparer dine penge op. Ved at placere din opsparing et fordelagtigt sted, får du et fornuft afkast på din opsparing gennem rente opsparing.

Du kan opnå rente opsparing på en opsparingskonto

På en opsparingskonto, som din bank tilbyder dig, vil du opnå en væsentlig højere rente end på din indlånskonto også kaldet din almindelige lønkonto. Ved at sætte din opsparing ind på en opsparingskonto kan du herved sikre at du får et afkast på din opsparing og samtidig opbygger noget rente opsparing.

Jo længere bindingsperiode, jo bedre rente opsparing

For at du skal opnå rente opsparing gennem en højere rente, vil banken kræve, at du binder dine penge i en periode. Jo længere tid du binder dine penge hos banken, jo højere en rente kan du opnå, og jo større en rente opsparing vil du ende ud med.

Vælger du at binde dine penge for en længere periode, skal du være opmærksom på, at banken vil opkræve et gebyr fra dig, hvis du ønsker at hæve pengene inden bindingsperioden er afsluttet. I den situation ville det have været bedre, at sætte din opsparing på en indlånskonto, hvor dine penge altid er tilgængelige for dig. Lad derfor vær med at låse dine penge fast hos banken i længere tid end, at du er sikker på, at du kan undvære dem.

Rente opsparing på din indlånskonto

Fordelen ved at placere din opsparing på fx din almindelige lønkonto vil være, at du nemt og kvit og frit kan komme til dine penge. På din indlånskonto skal du nemlig ikke betale banken et gebyr, da du ikke binder dine penge for en periode på kontoen. Typisk er renten dog lavere på din indlånskonto, og du vil derfor ikke opnå samme rente opsparing som på en opsparingskonto.

Betyder det meget for dig, at dine penge ikke er bundet i en vis periode, og du gerne vil have en god opsparing til at stå på din indlånskonto, kan du med fordel begynde at forhandle med din bankrådgiver om en favorable rente. Er du en god kunde i banken, vil din rådgiver oftest gerne strække sig for dig, hvilket vil medføre at din rente opsparingen alt andet lige bliver bedre.

billede af rente opsparing

En børneopsparing kan give et godt afkast

Du kan også vælge at starte en opsparing til dit barn. På børneopsparingen er de tilskrevne renter skattefrie, og dit barn kan derfor hæve opsparingen uden at blive beskattet af renterne. Når du opretter en børneopsparing har du forskellige muligheder for, hvordan du kan investere pengene, så du samtidig opnår den bedste rente opsparing.

  1. Du kan vælge at investere pengene i investeringsbeviser, bankens egne puljer eller værdipapirer som aktier. Vælger du at investere pengene kan det dog medføre en forøget risiko, hvorfor det er en god idé at lade dig rådgive og sparre med din uvildige finansielle rådgiver, inden du træffer dit valg. Dog kan en investering også endnu ud i et højere afkast på børneopsparingen.
  2. Derudover kan du vælge at lade pengene stå på kontoen til børnesparingen og derigennem opnå en rente opsparing på det indeståenden.