Warning: call_user_func_array() expects parameter 1 to be a valid callback, function 'wpb_admin_account' not found or invalid function name in /var/www/billigerenter.dk/public_html/wp-includes/class-wp-hook.php on line 298
Renteomkostninger → find ud af hvordan du får de laveste renteomkostninger

Renteomkostninger

Hvad er renteomkostninger?

Når du optager et lån f.eks. i forbindelse med et boligkøb, så er der som regel tilkoblet en rente til dit lån. En rente er det, som du betaler for at låne pengene. Det vil sige, at du betaler mere end det beløb, som du ønsker at låne. Renten er et gebyr, der udregnes i procentdele af det lånte beløb. Renteomkostninger er et begreb, der dækker over de omkostninger, man har ved sine gældsforpligtelser. Med andre ord betyder det, at det er de omkostninger i form af renter, der er forbundet ved dit/dine lån.

Ligesom der er renteomkostninger, så er der også renteindtægter. Dette er f.eks. hvis du har en opsparing stående i banken som trækker renter. Du kan læse mere om opsparing i banken her.

Billede af renteomkostninger

Renters rente

Når du optager et lån, så er det som regel et sum penge over en bestemt tid, som du skal tilbage betale på. Hvis du f.eks. optager et lån på 10.000 med en rente på 6 procent, så skal du betale 10.600kr tilbage, hvoraf de 600 oveni er renterne ved lånet. Hvis du f.eks. vælger at betale de 10.000kr tilbage på to år, så vil din tilbagebetaling blive endnu højere, da du skal betale renter i yderligere et år og dermed bliver renterne højere.

Renters rente er begreb, der dækker over overstående. Det beskriver det at forrente den samme beholdning af penge flere gange ligesom ved overstående eksempel, hvor renten bliver højere og man betaler med andre ord renter af renter. Du kan læse mere om renters rente her.

billede af renteomkostninger

Variabel og fast rente

Når du optager et lån til f.eks. en bolig, så vil du blive mødt med spørgsmålet: ønsker du en fast rente eller variabel rente? Det er her vigtigt, at du tager stilling til, hvad du ønsker og hvad der er bedst for dig og din økonomi. Du kan læse nærmere om variabel og fast rente her.

Der kan også være stor forskel på renteomkostninger ved de to renteformer. Renten ved en variabel rente vil som regel være lavere end ved en fast rente. Dette skyldes, at ved en variabel rente kan renten udnytte de historiske lave renter, der er på nuværende tidspunkt. Dette er dog under den forudsætning, at renterne kan stige. De kan stige så meget, at de ender med at blive højere end f.eks. den faste rente. Renteomkostningerne er derfor forskellige ved de to typer.

På nuværende tidspunkt, hvis vi antager, at den variabel renter ikke overstiger den faste rente, så vil dine samlede renteomkostninger være lavere, og du betaler dermed mindre for at få lov til at låne pengene. Ved at vælge den faste rente på nuværende tidspunkt, vil du altså have højere renteomkostninger og dermed betale mere for at få lov til at låne pengene. Til gengæld kan du være tryg under hele lånets løbeperiode og ikke være bange for, at du kommer til betale flere penge i renter, end du havde regnet med.

Når du skal vælge rentetype, er det derfor vigtigt, at du undersøger og overvejer, hvad der er bedst for dig som person, men også for din økonomi.