Warning: call_user_func_array() expects parameter 1 to be a valid callback, function 'wpb_admin_account' not found or invalid function name in /var/www/billigerenter.dk/public_html/wp-includes/class-wp-hook.php on line 298
Renters rente → Undgå at betale for meget i renter til din låneudbyder

Renters rente

Når du optager et lån, så er der som regel en rente forbundet ved lånet. En rente er den udgift, som du skal betale for at låne. Hvis du som låntager optager et lån på f.eks. 10.000kr i et år med en rente på 6 procent, så skal du betale 10.600kr tilbage. De 600kr der kom oveni det oprindelige lånebeløb er altså renterne og dermed det du betaler for, at få lov til at låne pengene. Hvis du strækker lånet over f.eks. to år i stedet for et år, så vil tilbagebetalingen af dit lån blive dyrere, da du skal betale højere renter. Her er udtrykket renters rente relevant.

Hvad betyder renters rente?

Renters rente er et udtryk eller begreb, der bruges om det at forrente den samme beholdning af penge flere gange. Som ved overstående eksempel vil renten efter to år blive højere, hvilket skyldes at man nu betaler renter af renter. Det betyder med andre ord, at der løbende beregnes renter af lånebeløbet såvel som tidligere perioders rentetilskrivninger. Denne rentetilskrivning sker som regel hyppigere end en gang årligt. Ved et realkreditlån eller banklån vil det ofte ske hvert kvartal.

Billede af renters rente

Flere forskellige lånetyper

Når du optager et lån og dermed skal til at betale renter, så skal du forholde dig til, hvilken lånetype du vil vælge. De to overordnede lånetyper er lån med fastforrentet rente og lån med variabel rente.

Ved et fastforrentet lån er renten fast. Det betyder, at der aftales en fast rente ved lånets begyndelse også forbliver renten uændret i hele løbetiden. Dette er i modsætning til en variabel rente. Ved et lån med en variabel rente ændres renten løbende efter aftale kriterier. Du kan læse mere om lånetyper og renteudvikling her.

Forskellige rentesatser

Renter kan variere fra bank til bank og fra person til person. Når du skal oprette et lån og du går i din bank og/eller flere forskellige banker, så kan du opleve et banken tilbyder dig hver sin renteprocent. Dette er på trods af, at begge banker tilbyder dig f.eks. en variabel rente. Derudover kan du også komme ud for, at en bekendt til dig får tilbudt en lavere renteprocent hos samme bank.

Overstående skyldes, at bankerne er i skarp konkurrence mod hinanden samt at de er en forretning, der ønsker at tjene penge. En af måderne hvorpå banken tjener penge på er f.eks. ved renter og netop derfor kan rente priserne variere. Når du søger et lån, så bliver der lavet en såkaldt kreditvurdering af dig. Der er mange faktorer der spiller ind ved en kreditvurdering herunder kan følgende nævnes: indkomst, udgifter, rådighedsbeløb, alder og uddannelsesniveau. Du kan læse nærmere om kreditvurdering her. 

Billede af renters rente

Undersøg markedet, forhandl og få rådgivning

Da renter er en ydelse, som du skal betale udover den ønskede sum af penge du skal låne, så er det en fordel at have så lav en rente som muligt. Det er derfor vigtigt, at du undersøger markedet inden du optager et lån. Her menes der, at du undersøger de forskellige rentepriser i de mange forskellige banker. Som nævnt er bankerne i skarp konkurrence mod hinanden og du kan i den forbindelse også forsøge at forhandle med din nuværende bank. En anden god idé er, at få rådgivning i forbindelse med et lån. Ved at få rådgivning er du sikker på, at du vælger den lånetype til den mest fordelagtige bedste rente for lige netop dig og din økonomi.