Warning: call_user_func_array() expects parameter 1 to be a valid callback, function 'wpb_admin_account' not found or invalid function name in /var/www/billigerenter.dk/public_html/wp-includes/class-wp-hook.php on line 298
Renteudvikling - Hold dig opdateret på rentemarkedet, det kan spare dig for mange penge.

Renteudvikling

En rente er en udregnet procent af gebyr eller indtægt, som er knyttet til indlån og udlån af penge. Med andre ord betyder det, at renten er det gebyr, der udover det lånte beløb skal tilbagebetales til låneudbyderen. Og omvendt er renten også det udbytte, som du får ved at lade dine penge stå i banken.

billede af renteudviklingen

Flere rentetyper og renteudvikling

Der findes flere forskellige rentetyper, hvoraf de to overordnende typer er en variabel rente og fast rente. En variabel rente varierer, hvilket betyder at renten kan udvikle sig både op og ned på baggrund af markedsrenten.

Markedsrenten bliver fastsat af National Banken og afspejler udbud og efterspørgsel på markedet. National banken vurderer ud fra overstående, hvilken rente de danske banker skal fastlægge, for at de tjener penge samt en rente som forbrugerne er villige til betale.

Som nævnt overstående er der også en rentetypen med en fast rente. Her er renten fast fra start datoen. Dernæst skal du betale lånet tilbage med en fast månedlig ydelse inklusiv rente. Det betyder, at lånet på f.eks. dit lån er fast hver måned og at renten aldrig kan stige eller falde på trods af markedsrenten. Det skal dog tilføjes, at renten ofte er højere ved en fast rente end ved en variabel rente. Dette skyldes, at du ved en variabel rente potentielt set kan udnytte de lave renter på markedet, hvorimod en fast rente som regel ligger over markedsrenten, medmindre markedsrenten stiger voldsomt.

Der er dermed fordele og ulemper ved begge rentetyper.

Renter kan være forskellige fra person til person og fra bank til bank

Når du skal oprette et lån til bl.a. et boligkøb, så er det en fordel at undersøge markedet først og fremmest. Der kan være stor forskel fra bank til bank på rentepriser og det er derfor vigtigt, at du undersøger de forskellige priser, sådan at du kan få den billigste rente og dermed et billigere lån.

Når du skal optage et lån i banken, så laver banken en såkaldt kreditvurdering af dig. Måden de kreditvurderer dig på er ved at gennemgå og undersøge din økonomi herunder lønsedler. Netop fordi at de kreditvurderer hver enkelt kunde, så kan du opleve, at en bekendt til dig bliver tilbudt en lavere renteprocent hos samme bank.

Få uvildig rådgivning og få en god rentesats

Bankerne er en forretning, og de er derfor også interesserede i at tjene penge og lave profit hvert år. Desværre kan det ofte være på bekostning af bankens kunder. Det betyder, at bankens rådgivere vakler imellem at være rådgivere og sælgere, da de igennem renter, og gebyrerne derved, tjener penge til banken. Dette er vigtigt at have i baghovedet, når du som kunde skal optage et lån og naturligvis ønsker den billigste rente.

Det kan i den forbindelse være en fordel at søge rådgivning hos en uvildig finansiel rådgiver. En uvildig finansiel rådgiver er 100% på din side og kan forhandle med bankerne for dig. En uvildig rådgiver kan dermed være med til at sikre, at du får den bedste rente i den billigste bank. En uvildig rådgiver kan også hjælpe dig og rådgive dig i renteudviklingen, sådan at du ved, om du skal vælge en et lån med en variabel rente eller fast rente.